Toimintakertomus

YHDISTYKSEN TOIMINTA

Vuosi 2019 oli yhdistyksen 29. toimintavuosi.

Vuosikokous

Vuosikokous pidettiin suurlähetystössä 9.4.2019.

 Kadri Elias Viron suurlähetystöstä toivotti vieraat tervetulleiksi. Hän esitteli KYC DIGINNO -projektin. Know Your Customer (KYC) on prosessi, jonka tarkoituksena on vahvistaa asiakkaan henkilöllisyys, vastuullisuus ja arvioida mahdollinen riski liiketoiminnassa tällaisen asiakkaan kanssa.  

Tallink Silja Oy:n Group Head of Cargo Håkan Fagerströmin esitelmässä, jonka aiheena oli ”Full steam ahead? – Itämeren laivaliikenteen tulevaisuus”, Fagerström valotti globalisaation vaikutuksia – Itämeren liikenteen kehitystä sekä haasteita nyt ja tulevaisuudessa. 

Muut jäsentilaisuudet

7.2.2019                
OP:n ekonomistikatsaus. OP:n ekonomisti Reijo Heiskanen piti talouskatsauksen.

15.3.2019               
Suomalais-Eestiläinen kauppayhdistys järjesti aamutilaisuuden, jossa       puhuivat Viron Suomen suurlähettiläs Harri Tiido ja Viron Suomen suurlähettiläs Timo Kantola. Suurlähettiläät käsittelivät esitelmissään Viron vaalien vaikutusta suomalaisvirolaiseen liiketoimintaympäristöön sekä taloudellista ja poliittista tilannetta Virossa. Muuttavatko Viron ja Suomen vaalit tilannetta? Esitelmien jälkeen yleisöllä oli mahdollisuus osallistua keskusteluun.

4.6.2019 
Summer Opening Networking -tapahtuma järjestettiin Liettuan suurlähetystössä. Suurlähettiläs Valdemaras Sarapinas avasi tilaisuuden. Aleksandras Laurinavicius, kaupallinen attachea puhui Liettuan              liiketoimintaympäristön kehityksestä, Civitta kokemuksistaan Liettuan markkinoilla ja Ieva Kovarskyte Suomi-Liettua kauppayhdistyksen toiminnasta.        

4.9.2019
järjestettiin perinteiset Baltia-yhdistysten rapujuhlat Viron suulähetys-
tössä.

19.9.2019               
Finnish-Estonian Chamber of Commerce (FECC) vieraili Helsingissä.
Kauppayhdistyksen jäsenillä oli mahdollisuus tavata FECC:in jäseniä iltatilaisuudessa Viron suurlähetyöstässä, jossa kauppayhdistyksen varapuheenjohtaja Henri Malvet piti puheen Suomalais-Eestiläisen kauppa-yhdistyksen toimnnasta.

3.10.2019               
Timo Riihimäki, RB Rail AS, CEO, Chairman of the Management Board,
piti esitelmän aiheesta: Development and plans of Rail Baltica

10.12.2019             
Baltia-kauppayhdistysten glögitilaisuus järjestettiin Latvian suurlähe-         tystössä. Latvian Suomen suurlähettiläs Kristīne Našeniece, Suomi- Latvia kauppayhdistyksen puheenjohtaja Jan Nyholm ja Alise Barvika, Latvian investointi- ja kehittämis­kes­kuksen johtaja puhuivat tilaisuudessa.

Jäsenmatka

31.10. – 11.11.2019 Jäsenmatka tehtiin Rapla- ja Harjumaalle.
 Raplamaa on tunnettu kauniina ja turvallisena asuinalueena pääkaupungin Tallinnan läheisyydessä.  Raplamaa on pienten ja keskisuurten yritysten suosima alue.  Maa -ja metsätalous sekä metalli- ja elintarviketeollisuus ovat alueen suurimmat työllistäjät. Harjumaa on Viron suurin maakunta, jonka keskuksena on Tallinna. Lähes puolet (45%) Viron väestöstä asuu  Harjumaalla. Alueelle on keskittynyt myös eniten liiketoimintaa ja yrityksiä. 1000 harjumaalaista kohden toimii 120 yritystä.
Vierailukohteina olivat: Salutaguse Pärmitehas OÜ, Kohila Vineer OÜ, Höhle OÜ, ABB Eesti, Liidukivi OÜ, Radius Machining OÜ ja Mäkinen Racing OÜ.

TIEDOTUSTOIMINTA

Kauppayhdistyksen tiedotustoiminta tapahtui vuoden aikana pääasiallisesti sähköpostilla. Kauppayhdistyksen koti- (www.seky.fi) ja Facebook-sivujen   https://www.facebook.com/seky.fi/) kautta välitettiin tietoa kauppayhdistyksen sekä muiden toimijoiden järjestämistä tilaisuuksista ja Suomen ja Viron väliseen kauppaanliittyvistä ajankohtaisista asioista.
Kauppayhdistyksen jäsenille on välitetty Suomen suurlähetystön, Tallinna, mediakatsauksia.